Πρόγραμμα Πιλοτικής Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου

EN / EL
snf athens trigono Image Map
Athens Trigono
Επιλογή Γλώσσας: EN / EL

«Probably Wonderful?» / Athens Intersection / 30.11-13.12.18 / Χρυσοσπηλιωτίσσης 3

Probably Wonderful?

 

Το Athens Intersection επιστρέφει στον τόπο όπου γεννήθηκε, σε έναν γνώριμο, πλέον, χώρο. Στις 30 Νοεμβρίου, στις 20.00, εγκαινιάζεται η έκθεση «Probably Wonderful?», πρόκειται για ένα σχόλιο πάνω στη σπουδαιότητα του έργου τέχνης. Η έκθεση παρουσιάζεται στο ιστορικό κτίριο της οδού Χρυσοσπηλιωτίσσης 3, ευγενική παραχώρηση του Ιδρύματος Χατζηκώνστα, που άνοιξε πέρυσι, έπειτα από 17 χρόνια, χάρη στο Πρόγραμμα Πιλοτικής Αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου του δήμου Αθηναίων.

Μέσα στον βομβαρδισμό εικόνας και επικοινωνίας, στον σημερινό καλλιτεχνικό κόσμο δημιουργείται μια γενική σύγχυση ως προς το προσλαμβανόμενο εικαστικό έργο. Αμφιβολίες που συνήθως εκφράζονται ως αμφισβήτηση του έργου σύγχρονης τέχνης. Η φυσική παρουσία του καλλιτέχνη σε συνάρτηση με το έργο του αποτελούν σήμερα ένα ενιαίο σύνολο που κρίνεται από το φιλότεχνο κοινό. Βρισκόμαστε λοιπόν ενώπιον ενός αριστουργήματος που θα λάμψει τα επόμενα χρόνια ή μπροστά από ένα έργο που θα εξαφανιστεί στη λήθη της υπερκατανάλωσης της εικόνας; Η σκέψεις αυτές ωστόσο δεν είναι προϊόν του σήμερα, αφού διαχρονικά απασχολεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς και φιλότεχνους. Σήμερα η εξέλιξη της τεχνολογίας σε σχέση με τα κοινωνικά δίκτυα μαζικής κατανάλωσης ξαναθέτει επιτακτικά το ερώτημα σχετικά με το έργο: «μήπως είναι σπουδαίο;»

Οι δέκα καλλιτέχνες που καταθέτουν το έργο τους, άλλοτε με χιουμοριστική και παιγνιώδη και άλλοτε με κριτική διάθεση, είναι οι:

Ara Bogosian, Μιχαηλάγγελος Βλάσης Ζιάκας, Μαριαλίζα Κάμπη, Νίνα Κοταμανίδου, Παναγιώτης Κουλουράς, Κατερίνα Παπαζήση, Νίνα Παπακωνσταντίνου, Άντα Πετρανάκη, Ελένη Τσαμαδιά, Έφη Φουρίκη.

Επιμέλεια: Γιώργος Γεωργακόπουλος 

Εγκαίνια: Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, 2018, 20:00

Διάρκεια: 30 Νοεμβρίου – 13 Δεκεμβρίου 2018

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη Παρασκευή 18:00-21:00, Σάββατο 13:00-16:00

ΑΠΟΘΗΚΗ ΧΑΡΤΟΥ

Χρυσοσπηλιωτίσσης 3, 105 60 Αθήνα

Tο Πρόγραμμα Πιλοτικής Αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου του δήμου Αθηναίων, που υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και τον συντονισμό του Athens Partnership, συνεργάζεται με το πολιτιστικό πρόγραμμα Athens Intersection, το οποίο επιμελείται ο Γιώργος Γεωργακόπουλος και συντονίζει η Φωτεινή Καπίρη.

www.athenstrigono.org 

www.athensintersection.blogspot.com

www.cheapart.gr

Μοιράσου το!
  • 14
    Shares

Αφήστε ένα σχόλιο

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι σε για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο.