Πρόγραμμα Πιλοτικής Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου

EN / EL
snf athens trigono Image Map
Athens Trigono
Επιλογή Γλώσσας: EN / EL

Beyond Human Impulses: Τριήμερο με performance art

Το Beyond Human Impulses είναι project αφιερωμένο στην τέχνη της Επιτέλεσης (Performance art). Ξεκίνησε το 2016 στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας σε συνεργασία με το Mengi, ένα χώρο συναυλιακών και θεατρικών παραστάσεων. Μέσα σε ένα χρόνο, το Beyond Human Impulses  έδωσε πάνω από 75 παραστάσεις. Σε μια κίνηση εξωστρέφειας, αποφάσισε να έρθει και να παρουσιάσει τη σειρά performances και στην Αθήνα.  Στόχος είναι η δημιουργία ενός προσωρινού χώρου όπου η ζωντανή τέχνη (live art) δημιουργείται, προβάλλεται και γιορτάζεται.

Το Beyond Human Impulses  θα πραγματοποιηθεί στην παλιά Αποθήκη Χάρτου, στο εμπορικό τριγώνο της Αθήνας. Το εσωτερικό του κτιρίου διατηρεί τα αρχικά του στοιχεία, ωστόσο τα επιμέρους χαρακτηριστικά που προσδιόριζαν τη συγκεκριμένη επιχείρηση, δεν υπάρχουν πια.Κάποιες από τις εγκαταστάσεις χρησιμοποιούν τον ήχο και το χρώμα για να προσδιορίσουν την κινητικότητα, άλλες διερευνούν τη μορφή και τη μετάδοση της ομιλίας, την απόδοση της ευθραυστότητας. Κάποιες ενότητες μπλέκονται με την ιστορία του θεάτρου, άλλες σχετίζονται με την πράξη της επανάληψης όπου ο καλλιτέχνης λειτουργεί ως δέκτης, καταγράφοντας μια συγκεκριμένη κατάσταση. Η μέθοδος και η πρακτική του  Beyond Human Impulses  βρίσκεται στη δημιουργία μιας ανοιχτής πλατφόρμας εργασίας όπου μπορούν να παρουσιαστούν, να βιώσουν και να συζητηθούν οι δουλείες. Το ζωντανό σύνολο των 18 διαφορετικών performance θα παρουσιαστούν από τις 13 μέχρι και τις 15 Απριλίου. Η οργάνωση είναι της Eva Isleifs και του A – DASH.

Παρασκευή

Bryndís Hrönn Ragnardóttir

Ingibjörg Magnadóttir

Gunnhildur Hauksdóttir

Εύα Γιαννακοπούλου

Berglind Ágústsdóttir

 

Σάββατ0

Γιάννης Παππάς

Eva Ísleifs

Erin Honeycutt

Μαρία Νικηφοράκη

Rakel McMahon

Ásta Fanney

Αριστείδης Λάππας

 

Κυριακή 

 Ragnheiður Bjarnarson

Αμαλία Χαρικιοπούλου

Steinunn Gunnlaugsdóttir

David Kirshoff

Snorri Páll

Katrín Inga Jónsdóttir Hjördísardóttir

 

ΑΠΟΘΗΚΗ ΧΑΡΤΟΥ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Χρυσοσπηλιωτίσσης 3

Η σειρά performance Beyond Human Impulses παρουσιάζεται από το Athens Intersection στο εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων. Το κτίριο της οδού Χρυσοσπηλιωτίσσης 3 είναι ευγενική παραχώρηση του Ιδρύματος Χατζηκώνστα που άνοιξε μετά από 17 χρόνια χάρη στο πιλοτικό Πρόγραμμα Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου του δήμου Αθηναίων που στόχο έχει την συνολική αναζωογόνηση της περιοχής. To πρόγραμμα του δήμου ενισχύει αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με τη συνεργασία του Athens Partnership.

Το Αthens Intersection επιμελείται ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, συντονίζει η Φωτεινή Καπίρη, και τη σειρά Performances επιμελείται ο Θάνος Βόβολης.

Μοιράσου το!
  • 23
    Shares

Αφήστε ένα σχόλιο

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι σε για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο.