Πρόγραμμα Πιλοτικής Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου

EN / EL
snf athens trigono Image Map
Athens Trigono
Επιλογή Γλώσσας: EN / EL

Ερατώ Κουλουμπή, Γιάννης Μπαρουξής

Ερατώ Κουλουμπή, Γιάννης Μπαρουξής

Popeye loves Olive tattoos & jewels

Λιμπόνα 5

 

Βρισκόμαστε σε αυτόν τον χώρο με τον Γιάννη Μπαρουξή εδώ και 6 χρόνια. Πριν κάνουμε τον χώρο αυτό, ο Γιάννης είχε μία επιχείρηση tattoo στην Κυψέλη κι εγώ ένα δικό μου μαγαζί με κοσμήματα στη Νέα Σμύρνη – κάποια στιγμή, αποφασίσαμε να κάνουμε μία κίνηση προς το κέντρο και να παντρέψουμε τις δύο αυτές τέχνες διότι θεωρήσαμε ότι ταιριάζουν επειδή το ένα διακοσμεί το σώμα περιοδικά και το άλλο μόνιμα. Έτσι, λοιπόν, ψάξαμε και βρήκαμε αυτόν τον χώρο, τον αγαπήσαμε και φτιάξαμε το Popeye loves Olive.

Δεν ξέραμε τι όνομα να βρούμε για την επιχείρησή μας και επειδή ο Ευθύμης Φιλίππoυ είναι φίλος μας μάς έκανε διάφορες προτάσεις. Μια από αυτές ήταν και το Popeye loves Olive. Ο Popeye είναι το πρώτο καρτούν με τατουάζ και ήταν ζευγάρι με την Olive που φορούσε κοσμήματα και μαργαριτάρια και επειδή κι εμείς είμαστε ζευγάρι μάς ταίριαξε. Βέβαια πολλοί νομίζουν ότι το όνομα σημαίνει ότι ο Ποπάι αγαπάει τις ελιές!

Εδώ είναι χώρος για τατουάζ καθώς και κατάστημα χειροποίητων κοσμημάτων. Τα τατουάζ γίνονται με ραντεβού κατά βάση, εκτός κι εάν υπάρχει διαθεσιμότητα και κενό κάποιες μέρες οπότε δεχόμαστε και walk-ins. Σχετικά με τα κοσμήματα, συνεργαζόμαστε με διάφορους σχεδιαστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και κάθε χρόνο οργανώνουμε ένα μεγάλο πρότζεκτ το Athens Jewelry Week για το οποίο έχουμε ως βάση το Μουσείο Μπενάκη. Επιπλέον, κατά καιρούς έχουμε κάνει διάφορες παρουσιάσεις, εκθέσεις, parties και street parties, κυρίως με βάση το κόσμημα, σαν μικρά φεστιβάλ, αλλά και events για το tattoo, τα οποία είχαν μεγάλη ανταπόκριση. Λειτουργούμε, θα μπορούσαμε να πούμε, και ως γκαλερί κοσμημάτων από σχεδιαστές και ανά περιόδους έχουμε ατομικές εκθέσεις καλλιτεχνών.

Εγώ με τα δικά μου σχέδια συνεργάζομαι και με άλλα καταστήματα, με το Μουσείο Μπενάκη και με νησιά. Δουλεύω πολύ με ασήμι και τα τελευταία χρόνια δουλεύω πολύ και με μπρούτζο, τον οποίο επιχρυσώνω, επιροδιώνω και επιμεταλλώνω. Ασχολούμαι κυρίως με γεωμετρικές φόρμες και εμπνέομαι πολύ από τη αρχιτεκτονική που την αγαπάω πολύ και την έχω εντάξει στη δουλειά μου. Γενικά τα σχέδιά μου είναι μίνιμαλ, κατά βάση, από μέταλλο και το κοινό μου είναι από 20 μέχρι 60-70 χρονών. Τα σχέδια αυτά αφορούν έναν μεγάλο μέσο όρο γυναικών. Επίσης σχεδιάζω και κάποια αντρικά κοσμήματα, αλλά φέρνουμε αντρικά και από άλλους σχεδιαστές.

Έχουμε κι άλλα αντικείμενα από Έλληνες σχεδιαστές με ελληνικά προϊόντα, όπως κεραμικά, κάρτες και χάρτες της Αθήνας, παιχνίδια με ελληνικά στοιχεία, σχέδια από Έλληνες ζωγράφους. Υπάρχει ένα μεγάλο εύρος τιμών και μπορεί κάποιος να βρει ένα χειροποίητο δώρο για τον εαυτό του ή για άλλους που θα είναι μοναδικό, σε πολύ οικονομική τιμή, αφού οι τιμές μας ξεκινάνε από 10 ευρώ.

Μου αρέσει να αλλάζω συνεργάτες για να δοθεί ευκαιρία και σε νέους σχεδιαστές. Είμαστε ανοιχτοί σε νέες συνεργασίες διότι θέλω να προτείνω κάτι καινούργιο στο κοινό κάθε φορά. Για την επιλογή των συνεργατών δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές παρά μόνον να είναι οι δημιουργίες τους πολύ καλής ποιότητας, τεχνικά άρτιες και σχεδιαστικά να έχουν κάτι να προτείνουν. Εδώ στη περιοχή συνεργαζόμαστε με τεχνίτες, χονδρεμπόρους και μαγαζιά και αγοράζουμε και όλα τα υλικά, εδώ είναι το κέντρο όσων φτιάχνουν κοσμήματα. Η περιοχή είναι μια αλυσίδα όπου όλοι εμπλεκόμαστε.

Μου αρέσει πολύ η αλλαγή που γίνεται στην περιοχή και χρειαζόταν να πεζοδρομηθεί το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε όλα τα ιστορικά κέντρα των ευρωπαϊκών πόλεων, όμως πιστεύω ότι πρέπει να δοθούν λύσεις πάρκινγκ για τους εργαζόμενους και όχι μόνο, διότι στο τέλος καταλήγει η περιοχή να έχει πολλά σταθμευμένα οχήματα σε δρόμους που δεν επιτρέπεται και εξαιτίας αυτού να δημιουργούνται πολλά προβλήματα.

Θα ήθελα να υπάρχει περισσότερη αλληλεγγύη ανάμεσα στους επιχειρηματίες της περιοχής και νομίζω ότι είναι καλό που γίνονται όλα αυτά τα πρότζεκτ που αναβαθμίζουν το κέντρο αφού έχουν μεγάλη σημασία και συμβάλλουν στο να συνεχίσει η Αθήνα να αποτελεί πολιτιστικό προορισμό.

Μοιράσου το!

Αφήστε ένα σχόλιο

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι σε για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο.