Πρόγραμμα Πιλοτικής Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου

EN / EL
snf athens trigono Image Map
Athens Trigono
Επιλογή Γλώσσας: EN / EL

Φωτεινή Δαλιάνη – Κωνσταντίνος Πλαγγέτης

Φωτεινή Δαλιάνη – Κωνσταντίνος Πλαγγέτης

ΑΙΕΝ 1:1 ARCHITECT DESIGN & CONSTRUCTION AREA

Βορέου 10

Ήρθαμε σε αυτόν τον χώρο το 2012, έπειτα από πολύ ψάξιμο. Στην αρχή, όταν ήρθαμε, οι παλιοί έμποροι μας κοιτούσαν σαν να ήμασταν εμείς το πρόβλημα στην περιοχή. Ήμασταν από τους πρώτους με επαγγελματική χρήση πέραν του εμπορίου και μας έβλεπαν σαν την εξέλιξη που θα τους χαλάσει εδώ το κτίριο και θα τους ανεβάσει τα ενοίκια. Εμείς ήρθαμε εδώ διότι εκτιμούμε την περιοχή και όχι από μόδα.

Εδώ παλιά είχε είδη ρουχισμού και εργαστήρια για στολές και κάποιοι υπάρχουν ακόμα, είχε εκαντοντάδες γαζώτριες τη δεκαετία του ’70, έκαναν κασμίρια, κοστούμια και όλο το κτίριο είχε κλωστές, υφάσματα, τόπια. Ξεκινήσαμε το 1995 και αρχικά είχαμε σπίτι-γραφείο σε ένα νεοκλασικό στην Κυψέλη, ενώ μετά πήγαμε σε ένα άλλο στο γραφείο, στην Πατησίων, επειδή ήταν δύσκολο να έχουμε γραφείο-σπίτι.

Το αντικείμενό μας έχει να κάνει με την αρχιτεκτονική, την εταιρική ταυτότητα, στήνουμε όλο το concept από την αρχή των καταστημάτων και πιο πολύ κινούμαστε με μαγαζιά και όχι με σπίτια, από τη διακόσμηση μέχρι και το όνομα πολλές φορές. Αγαπάμε πολύ τη δουλειά μας και προσπαθούμε να είμαστε συνεχώς updated. Έχουμε σπουδάσει και εταιρική ταυτότητα και μάρκετινγκ, οπότε έχουμε μια σφαιρική άποψη για τη δουλειά μας. Το πιο αγαπημένο μας πρότζεκτ είναι το σπίτι μας, αφού βγάλαμε το άχτι μας και δημιουργήσαμε αυτό που θέλαμε με το budget που είχαμε.

Το πιο δύσκολο σε αυτήν τη δουλειά είναι να δώσεις στον άλλον να δει πώς θα είναι στην πραγματικότητα το σχέδιο που προτείνουμε γιατί πολλοί δεν μπορούν να φανταστούν πώς θα είναι γίνει στην πραγματικότητα και μόνο όταν το δουν καταλαβαίνουν. Είμαστε λίγο ρομαντικοί και προσπαθούμε να κάνουμε κάτι μοναδικό για το πελάτη. Θεωρούμε ότι το παλιό υπάρχει, το κρατάς, το σέβεσαι και απλώς πρέπει να το εξελίξεις. Η αρχιτεκτονική και οι χώροι προσδίδουν μια εποχή. Στα παλιά διατηρείς όλα όσα έχουν την αισθητική και τα προστατεύεις αλλά δεν μπορείς να  χτίσεις σήμερα κάτι παλιό από την αρχή σαν αντίγραφο.

Η δουλειά μας είναι να σεβόμαστε το παρελθόν και να σχεδιάζουμε για το μέλλον. Σε λίγα χρόνια θα χτίζουν με 3Dprinting κάπως πρέπει να ακολουθήσουμε αυτούς τους ρυθμούς. Έχουμε και μεγάλους αλλά και πιο μικρούς πελάτες, οι οποίοι έρχονται για να τους βοηθήσεις και εσύ νιώθεις ότι έχεις συμβάλει για να καλυτερεύσεις τη ζωή τους.

Η περιοχή μάς αρέσει πολύ, αλλά θα θέλαμε λίγο περισσότερο να υπάρχει καθαριότητα, ίσως υπόγειοι κάδοι για τα σκουπίδια κι ένας διαχωρισμός στα δημοτικά τέλη. Για να έχει και κίνητρο ο άλλος να κάνει μια εμπορική επιχείρηση θα πρέπει να φτιαχτούν κάποια πράγματα. Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει η νοοτροπία και να συνηθίσουμε στους νέους πεζόδρομους. Πόσα χρόνια μας πήρε για να αλλάξει η νοοτροπία και στην Ερμού; Θα θέλαμε να γίνει πιο μοντέρνα η περιοχή ―όπως πάει να εξελιχθεί―, αλλά να μείνει ο εμπορικός της χαρακτήρας.

Μοιράσου το!

Αφήστε ένα σχόλιο

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι σε για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο.