Πρόγραμμα Πιλοτικής Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου

EN / EL
snf athens trigono Image Map
Athens Trigono
Επιλογή Γλώσσας: EN / EL

Φαίδων Μαραζόπουλος

Φαίδων Μαραζόπουλος

Δερμάτινα

Αγίου Μάρκου 11

 

Η επιχείρηση έχει ξεκινήσει ουσιαστικά από τον πατέρα μου το 1980. Πριν ήμασταν σε άλλο σημείο, μέχρι που ο πατέρας μου βρήκε αυτόν τον χώρο και πλέον είμαστε εδώ. Εγώ και αδερφός μου είμαστε η δεύτερη γενιά στην επιχείρηση και εγώ κρατάω τον συγκεκριμένο χώρο ως λιανική, αν υποθέσουμε ότι εδώ είναι η έκθεση και το εργαστήριο για τις επιδιορθώσεις και το άλλο βασικό κομμάτι είναι η βιοτεχνία στους Θρακομακεδόνες που είναι το εργαστήριό μας και το έχει ο αδερφός μου.

Παλιά, προ κρίσεως, είχαμε δύο βιοτεχνίες, αλλά λόγω κρίσης έχουμε μαζευτεί στην οικοτεχνία, όπως είχε ξεκινήσει ο πατέρας μου. Κάναμε χονδρική και μάλιστα και σε επώνυμα καταστήματα και μόδιστρους αλλά αυτό δεν συνεχίζεται πια διότι δεν μπορείς να το υποστηρίξεις χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα της παραγωγής. Μπορεί να φτιάξουμε κάτι πιο exclusive για ιδιαίτερους πελάτες κατά παραγγελία, αλλά κατά βάση ασχολούμαστε με την επισκευή και τη μεταποίηση σε γούνα και δερμάτινο. Τα σχέδια κατά κύριο λόγο μέχρι πριν από λίγα χρόνια που δημιουργούσαμε πατρόν και κολεξιόν είναι δικά μας ― ο πατέρας μου και ο αδερφός μου έχουν τελειώσει σχολή για σχέδιο, ενώ εγώ ασχολήθηκα με τα οικονομικά, αλλά όλοι είμαστε τεχνίτες. Ειδικά στη γούνα στην Αθήνα είμαστε από τους λίγους.

Το δέρμα προμηθευόμαστε από τα βυρσοδεψία της Αθήνας. Η καλή ποιότητα του δέρματος είναι παντού η ίδια και είναι το ίδιο ακριβή. Η πηγή για τη γούνα είναι η Καστοριά παγκοσμίως, όχι όσον αφορά την πρώτη ύλη, αλλά το τεχνικό κομμάτι, που είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πρέπει να γίνει η σωστή επιλογή χρώματος, τρίχας, να ενωθούν πολλά κομμάτια μεταξύ τους και να γίνει και η κατάλληλη ραφή. Εάν δεν γεννηθείς εκεί, μέσα σε αυτό, δεν γίνεται. Γι’ αυτό η γούνα είναι ακριβή, κυρίως γιατί έχει ιδιαίτερη τεχνική και απαιτεί πολλές εργατοώρες. Αυτή η δουλειά έχει τη γοητεία ότι παίρνεις κάτι και το κάνεις κάτι άλλο. Έρχεται ο άλλος με την εικόνα του σχεδίου που θέλει και το δημιουργείς. Πελάτες από άλλες χώρες παραξενεύονται που μπορούμε να σχεδιάσουμε και έχει τύχει να μας ζητήσει πελάτισσα να της υπογράψουμε το δερμάτινο μέσα από τη φόδρα γιατί μας αντιμετώπισε ως σχεδιαστές.

Εδώ την περιοχή την έχουμε ζήσει από πολύ μικροί. Το συγκεκριμένο δρόμο τον έχω εικόνα ως άσφαλτο που με βουτούσε ο πατέρας μου να μη βγω απότομα γιατί περνούσαν αμάξια. Ήταν γεμάτος πάγκους από μικροπωλητές και τα πρώτα μας παιχνίδια ήταν από εδώ. Είχε πάρα πολύ ζωή και ειδικά αυτό το «σπρώχνω για να περάσω», κυρίως την περίοδο των γιορτών, συνέβαινε πολύ. Η αναβάθμιση ήταν απαραίτητη. Τα φώτα που μπήκαν μου έκαναν καλή εντύπωση γιατί είναι μιας ανοιχτης φιλοσοφίας και φωτίζουν τον δρόμο. Αυτό που μας προβληματίζει είναι τι θα γίνει μετά. Μας ανησυχεί, για παράδειγμα, το γεγονός ότι αν γίνει μια βλάβη θα έρθει ένα συνεργείο, θα ανοίξει μια τρύπα, θα την μπαλώσει βιαστικά και τότε θα αρχίσουν κάποια προβλήματα στους δρόμους. Θα ήθελα όμως να υπάρχει περισσότερο χρώμα, ίσως στα υλικά, διότι η πόλη μας είναι αρκετά γκρίζα, αλλά αυτό είναι η προσωπική μου άποψη.

Μοιράσου το!

Αφήστε ένα σχόλιο

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι σε για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο.