Πρόγραμμα Πιλοτικής Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου

EN / EL
snf athens trigono Image Map
Athens Trigono
Επιλογή Γλώσσας: EN / EL

Το Τρίγωνο στο κάδρο

     

   

Η ζωντανή ιστορία του Τριγώνου

μέσα από τις ιστορίες και τα φωτογραφικά πορτρέτα

των ανθρώπων της περιοχής

στην Παλαιά Αποθήκη Χάρτου της οδού Χρυσοσπηλιωτίσσης 3

Εγκαίνια: Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, 20.00

   

Είναι η ζωντανή ιστορία του Τριγώνου – οι άνθρωποί του. Παλαιοί και νέοι έμποροι, καταστηματάρχες, δημιουργοί και εκπρόσωποι φορέων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μπαίνουν στο κάδρο σπουδαστών φωτογραφίας και εκτίθενται στην Παλαιά Αποθήκη Χάρτου της οδού Χρυσοσπηλιωτίσσης 3.

   

Το Πρόγραμμα Πιλοτικής Αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου του δήμου Αθηναίων, με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Αθήνας), ο εκπαιδευτικός όμιλος ΑΚΤΟ και η EuroΜare ενώνουν τις δυνάμεις τους και, με την ιδιαίτερη ματιά των σπουδαστών φωτογραφίας, παρουσιάζουν εκείνους που διατηρούν ζωντανό και δραστήριο τον παραδοσιακό εμπορικό και δημιουργικό χαρακτήρα του Τριγώνου.

   

Μία στιγμή από την καθημερινότητα 65 ανθρώπων της περιοχής, με τα «κλικ» 39 σπουδαστών, καθώς και η ιστορία τους παρουσιάζονται σε ένα εμβληματικό κτίριο του αθηναϊκού εκλεκτικισμού της δεκαετίας του ’30. Είναι τα 65 πορτρέτα εκείνων που επιμένουν να επιχειρούν σε αυτήν τη γειτονιά του κέντρου της Αθήνας, αποδεικνύοντας πως η συνάντηση εμπορίου, τέχνης και αστικής αναβάθμισης μπορεί να προκαλέσει συγκινητικά (φωτογραφικά) θαύματα.

   

Η φωτογραφική έκθεση έχει ως αφετηρία την παραδοσιακή ασπρόμαυρη φωτογραφία του καταστηματάρχη που δέσποζε πάνω από το ταμείο του καταστήματός του. Αυτήν τη φορά, όμως, η φωτογράφιση έγινε με την πολύ πιο «φρέσκια» καλλιτεχνική ματιά των φοιτητών του ΑΚΤΟ, οι οποίοι, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, επί δύο μήνες επισκέπτονταν το Τρίγωνο και το νέο δίκτυο πεζοδρόμων του.

   

Στη συνέχεια, οι φωτογραφίες θα τοποθετηθούν στη βιτρίνα του κάθε καταστήματος, όπου και θα παραμείνουν, με σκοπό να δημιουργηθεί μία διαδραστική πορεία στο παραδοσιακό και νέο εμπόριο του Τριγώνου, σε μία ακόμη προσπάθεια να διατηρηθεί ο από αιώνος εμπορικός χαρακτήρας της περιοχής με τα εμβληματικά κτίρια και μνημεία της νεότερης Αθήνας.

   

Χορηγός σε αυτή την καλλιτεχνική δράση είναι το Φυσικό Αέριο, μία ιστορική εταιρεία, στενά συνδεδεμένη με το Κέντρο της Αθήνας.

   

Τέλος, οι φωτογραφίες θα αξιολογηθούν απο κριτική επιτροπή και θα βραβευτεί η καλύτερη φωτογραφία με έπαθλο ένα ταξίδι για δύο άτομα σε μία μεγάλη έκθεση φωτογραφίας του εξωτερικού. Χορηγός του επάθλου είναι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

     

Εγκαίνια και βράβευση: Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, 20.00

   

Διάρκεια: 10 – 19 Μαΐου 2019

 

Ώρες λειτουργίας: Σα-Κυ 12.00-20.00, Δε-Πα 17.00-20.00

   

Αποθήκη Χάρτου

Χρυσοσπηλιωτίσσης 3

105 60 Αθήνα

   

#athenstrigono #cityofathens #trigono_AKTO #TrigonoStoKadro

 

www.athenstrigono.org / www.euromare.gr / www.akto.gr

   

Πληροφορίες: athens.trigono@gmail.com / +30 210 3235563

 

* * * * 

 

Η φωτογραφική δράση/έκθεση «Το Τρίγωνο στο κάδρο» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πιλοτικής Αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου του δήμου Αθηναίων, με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Αθήνας), που αποσκοπεί στη συνολική αναβάθμιση και αναζωογόνηση της περιοχής. Η δράση/έκθεση φιλοξενείται στο κτίριο της οδού Χρυσοσπηλιωτίσσης 3 με την ευγενική παραχώρηση του Ιδρύματος Χατζηκώνστα.

Μοιράσου το!

Αφήστε ένα σχόλιο

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι σε για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο.