Πρόγραμμα Πιλοτικής Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου

EN / EL
snf athens trigono Image Map
Athens Trigono
Επιλογή Γλώσσας: EN / EL

Νεφέλη Καρυοφύλλη

Νεφέλη Καρυοφύλλη

Tree in Blossom-Hand-made jewelry

Πραξιτέλους 37

Πριν από 12 ολόκληρα χρόνια ξεκίνησα την επιχείρησή μου. Αρχικά ήμουν σε ένα άλλο εργαστήριο, στην Αριστείδου, και τα τελευταία 4 χρόνια είμαι εδώ, στην Πραξιτέλους. Από πολύ μικρή ηλικία με θυμάμαι να καταπιάνομαι με το κόσμημα. Έτσι, αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου σε ένα άλλο αντικείμενο, αποφάσισα, επιστρέφοντας στην Αθήνα, να σπουδάσω και σε μια σχολή κοσμήματος στου Ψυρρή. Αμέσως λοιπόν ξεκίνησα και άνοιξα το εργαστήριό μου το 2007. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσα να περιμένω άλλο.

Δουλεύω με το ασήμι κατά βάση, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια δουλεύω και με μπρούντζο –γιατί συνήθως είναι πολύ μεγάλα τα κοσμήματα–, καθώς και με ύφασμα και ό,τι άλλο πέσει στα χεράκια μου. Εμπνέομαι σχέδια όπως καρδιές, μάτια, χέρια, πόδια, ζώα – τιμώ πολύ το ζωικό βασίλειο. Τα σχέδιά μου είναι συγκεκριμένα δεν είμαι του αφηρημένου ούτε της γεωμετρίας, οπότε ό,τι άλλο μένει το σχεδιάζω σε κόσμημα. Τα θέματά μου επανέρχονται συχνά, καθώς δεν έχω κολεξιόν με συγκεκριμένα σχέδια και κάθε φορά προκύπτουν νέες δημιουργίες.

Δύο φορές τον χρόνο πηγαίνω σε μια έκθεση και δουλεύω με χονδρική. Με αυτόν τον τρόπο κινείται η επιχείρηση και όχι με λιανική ή με διοργανώσεις bazaar. Όλα τα κοσμήματα σχεδιάζονται και δημιουργούνται από εμένα και φυσικά με τη βοήθεια της συνεργάτιδάς μου, καθώς ο όγκος είναι μεγάλος. Όλα αυτά τα χρόνια θα έλεγα ότι η επιχείρηση πηγαίνει καλά. Ξεκίνησε εξαιρετικά, έπειτα υπήρξε μια καταστροφική περίοδος το 2011, αλλά τα τελευταία χρόνια πηγαίνει πολύ καλύτερα. Σίγουρα η άνοδος αυτή οφείλεται και στο γεγονός ότι δουλεύουμε πολύ με νησιά και με άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ό,τι χρειάζομαι για τη δουλειά μου το βρίσκω εδώ γύρω στην περιοχή. Σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου είναι τα καταστήματα που έχουν τα υλικά που θέλω, όπως επίσης και τεχνίτες, χυτήρια και άλλοι επαγγελματίες απαραίτητοι για το επάγγελμά μας, οι οποίοι δυστυχώς είναι πολύ λίγοι και φοβάμαι ότι σε λίγο θα εκλείψουν. Καλλιτέχνες υπάρχουν πολλοί, μάστορες όμως όχι. Σίγουρα υπάρχει μεγάλη άνθηση στον σχεδιασμό και στις εκτυπώσεις, αλλά οι μάστορες αρχίζουν και μειώνονται, όμως εγώ ελπίζω να συνεχίσουν να υπάρχουν και να αυξάνονται.

Η περιοχή μού αρέσει πάρα πολύ και, από πρακτική άποψης, μου αρέσουν οι νέοι πεζόδρομοι. Κάτι που με ενοχλεί είναι ότι όλα γίνονται airbnb και σε λίγο δεν θα υπάρχουν γραφεία και καταστήματα για να στηρίξουν όσους μείνουν εδώ. Μου αρέσει που γίνονται διάφορες ενέργειες αναβάθμισης γενικά του κέντρου. Με δυσαρεστεί όμως το γεγονός ότι υπάρχουν κλειστά κτίρια και μαγαζιά και θα ήθελα καλύτερα πεζοδρόμια, πιο καθαρούς δρόμους και περισσότερα φώτα. Θα ήθελα να συνεχίσει το κέντρο να είναι μέρος που θα υπάρχουν και επαγγελματίες και δεν θα είναι μόνο ένα όμορφο μπιμπελό για βόλτα.

Μοιράσου το!

Αφήστε ένα σχόλιο

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι σε για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο.