Πρόγραμμα Πιλοτικής Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου

EN / EL
snf athens trigono Image Map
Athens Trigono
Επιλογή Γλώσσας: EN / EL

Ματθαίος Μανσόλας

Ματθαίος Μανσόλας

Κατάστημα ειδών συσκευασίας

Πολυκλείτου 6

Στην επιχείρηση είμαστε δύο συνέταιροι, η αδελφή μου κι εγώ, και πουλάμε σχοινιά, σπάγκους, είδη συσκευασίας, και όσο περνούν τα χρόνια ειδικευόμαστε στα διακοσμητικά κορδόνια. Την επιχείρηση την πήραμε από τον πατέρα μας που ο ίδιος την είχε από το 1947, ενώ πριν, στη δεκαετία του 1930, το κατάστημα το είχε ένας θείος του. Πρόκειται δηλαδή για μια οικογενειακή επιχείρηση, αλλά θα σταματήσει εδώ με εμάς σε μερικά χρόνια που θα βγούμε στη σύνταξη.

Τα περισσότερα προϊόντα τα προμηθευόμαστε κυρίως από το εξωτερικό, αλλά βέβαια και από το εσωτερικό. Δουλεύουμε με χονδρική και λιανική, και θα μπορούσα να πω ότι, ενώ μέχρι την κρίση η χονδρική πήγαινε καλύτερα, τα τελευταία χρόνια έχει μείνει περισσότερο η λιανική ως δύναμη της επιχείρησης. Με αυτήν τη δουλειά μεγαλώσαμε, συνηθίσαμε σε αυτή και, παρόλο που σπουδάσαμε άλλα πράγματα –έχουμε σπουδάσει και οι δύο οικονομικά– ασχοληθήκαμε με την επιχείρηση επίσημα από το 1982, δηλαδή είμαστε 37 χρόνια ήδη και έχουμε ζήσει καλά με αυτήν τη δουλειά, έχουμε αναπτύξει φιλίες και συνεργασίες με άλλους επιχειρηματίες της γειτονιάς.

Πέρα από τη δουλειά όμως έχω και χόμπι. Κυρίως τρέχω σε αγώνες αυτοκινήτου. Ασχολούμαι με τους αγώνες τα τελευταία 40 χρόνια, τρέχω σε αγώνες ράλι, και για πολλά χρόνια ήμουν κριτής, ήμουν στέλεχος των αγώνων, ήμουν στη διοίκηση και τα τελευταία 10-12 χρόνια τρέχω με παλιά αυτοκίνητα και μάλιστα τώρα ετοιμάζομαι στις 30 Ιανουαρίου για το ράλι του Μόντε Κάρλο, το οποίο φέτος είναι η ευτυχής συγκυρία να ξεκινάει από την Αθήνα. Η αλήθεια είναι ότι για πολλά χρόνια ξεκινούσε από την Αθήνα, αλλά κάποια στιγμή αυτό σταμάτησε. Πέρυσι όμως που τρέξαμε, κάποιο πλήρωμα Ελλήνων διακρίθηκε και καταφέραμε να φέρουμε πάλι την εκκίνηση του αγώνα στην Αθήνα. Έτσι λοιπόν φέτος ο πενθήμερος αγώνας ξεκινάει από την Ακρόπολη, έπειτα Ιταλία και Μόντε Κάρλο. Αυτό το χόμπι προσπαθώ να το παντρέψω με τη δουλειά μου και τελικά το καταφέρνω με πολλές δυσκολίες, χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη της αδερφής μου.

Είναι ωραίο το κέντρο, περάσαμε πολύ καλά χρόνια. Εδώ ήταν ο δρόμος των ψιλικών, η Αθηνάς είχε εργαλεία, η Βύσσης είδη κιγκαλερίας, η Μιλτιάδου κάτι άλλο. Η  Πολυκλείτου ήταν όλο το κέντρο είχε πάρα πολύ κόσμο και δεν μπορούσες να περάσεις απέναντι. Έχουμε ένα μικρό λιθαράκι κι εμείς σε μια περιοχή που ήταν πολύ ωραία. Τώρα ζούμε την αλλαγή της περιοχής και μέσα μας θέλουμε να χαρούμε τις αλλαγές, μου αρέσει η πρόοδος και το καινούργιο, αλλά δυστυχώς βλέπουμε αυτήν την κατάσταση να εξελίσσεται χωρίς έλεγχο. Τα συναισθήματά μας είναι ανάμεικτα για τις αλλαγές στην περιοχή. Από τη μια μεριά, για να λέμε και την αλήθεια, είναι ωραίο που έφυγαν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, καθώς δεν ήταν ωραίο αυτό το ανεξέλεγκτο πάρκινγκ. Από την άλλη, αλλάζει χρήση η περιοχή που ναι μεν γίνονται επενδύσεις σε ξενοδοχεία και το βράδυ φωτίζεται η περιοχή, αλλά αλλάζει η φυσιογνωμία της και πάλι ανεξέλεγκτα. Φοβάμαι ότι στο τέλος θα γίνει μια αποστειρωμένη γειτονιά χωρίς τη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων που όμως τελικά αυτά είναι η ζωή μιας περιοχής και οι τουρίστες θέλουν να πηγαίνουν στα μαγαζιά και να βλέπουν τις επιχειρήσεις και τη λειτουργία τους όπως και τη ζωή των ντόπιων. Οτιδήποτε γίνεται μόνο από τη μια μεριά δεν είναι τελικά καλό. Θα χαιρόμουν να δω να γίνονται επενδύσεις και σε πολύ ωραία εμπορικά μαγαζιά για να έρχεται ο κόσμος να ψωνίζει εδώ στο κέντρο.

Μοιράσου το!

Αφήστε ένα σχόλιο

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι σε για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο.