Πρόγραμμα Πιλοτικής Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου

EN / EL
snf athens trigono Image Map
Athens Trigono
Επιλογή Γλώσσας: EN / EL

Κωνσταντίνος Μητρόπουλος

Κωνσταντίνος Μητρόπουλος

Βιομηχανικά είδη

Καΐρη και Αθηνάς

H εταιρεία ιδρύθηκε το 1889 στην Πάτρα και εγώ είμαι η τρίτη γενιά και ξεκίνησα εδώτο 1981.Ο πατέρας μου λίγο πριν από τον Β΄ παγκόσμιο αγόρασε αυτό το ακίνητο και μόλις έληξε ο πόλεμος ξεκίνησε να λειτουργεί η επιχείρηση στην Αθήνα. Πλέον τη συνεχίζω με τα παιδιά μου που είναι στο μαγαζί και είναι η τέταρτη γενιά.

Ασχολούμαστε με το εμπόριο βιομηχανικών ειδών όπως εργαλεία, βίδες, ναυτιλιακά και υδραυλικά υλικά. Έχουμε πάρα πολλά είδη. Ήταν ανέκαθεν αυτή η δουλειά, αλλά βέβαια έχουν αλλάξει κάποια είδη και προϊόντα. Κάνουμε και χονδρική, όμως είμαστε βεβαια σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε σχέση με παλιά και κάνουμε πολύ λιγότερο τζίρο απ’ ό,τι κάναμε. Η λιανική δεν πάει άσχημα αλλά η χονδρική έχει πέσει γιατί οι περισσότεροι πελάτες μας είτε υπολειτουργούν είτε έχουν κλείσει. Οι πελάτες μας είναι κυρίως τεχνικές εταιρείες, κατασκευαστικές και εργολάβοι, των οποίων η δουλειά έχει πέσει, διότι δεν γίνονται σήμερα κατασκευές αλλά κυρίως ανακαινίσεις και συντηρήσεις. Ανάλογα με τις εποχές αλλάζουμε κι εμείς τον τρόπο που δουλεύουμε.

Σε μια οικογένεια που έχει τόσο βαθιές ρίζες πίσω σε αυτό ήταν σαν να ήμουν ταγμένος στην επιχείρηση, αλλά χωρίς να μου το πουν οι δικοί μου ούτε εγώ βέβαια στα παιδιά μου, αλλά έρχεται μόνο του και η αλήθεια είναι ότι χάρηκα όταν ήρθαν τα παιδιά να δουλέψουν στην επιχείρηση. Εγώ πήγαινα από μικρός στο μαγαζί, από πέντε χρονών από τότε που ανθούσε. Καμία σχέση με τώρα ούτε καν με τη δεκαετία του ’80 που είχαμε δουλειά δεν συγκρινόταν με τη δουλειά που υπήρχε παλαιότερα ήταν τρομακτική η διαφορά των πελατών. Σε αυτό το κτίριο δούλευαν μέσα 14 άτομα, ήταν η δεκαετία του ’50, ’60 και ’70 που χτιζόταν η Ελλάδα και όλη η Ελλάδα χτίστηκε από την Αθήνα διότι δεν υπήρχαν μαγαζιά σε άλλες πόλεις ή στις περιφέρειες. Έρχονται διάφοροι ηλικιωμένοι που τότε ήταν νέοι ή πολύ μικροί σε ηλικία και έρχονταν για δουλειά και έχουν μια καλοσύνη μόνο κάτι καλό έχουν να πουν.

Η περιοχή έχει αλλάξει πολύ όλη η Αθηνάς ήταν γεμάτη με βιομηχανικά είδη και εργαλεία και έχουμε απομείνει πολύ λίγοι. Πιστεύω η περιοχή θα ομορφύνει με τα έργα που γίνονται μόνο σε καλό θα βγει, δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι αρνητικό σε αυτό. Θα θέλαμε όμως να υπάρχει περισσότερη ασφάλεια και να διατηρείται καθαρή η περιοχή.

Μοιράσου το!

Αφήστε ένα σχόλιο

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι σε για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο.