Πρόγραμμα Πιλοτικής Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου

EN / EL
snf athens trigono Image Map
Athens Trigono
Επιλογή Γλώσσας: EN / EL

Θεόδωρος Γεωργούλιας

Θεόδωρος Γεωργούλιας

Κατάστημα ενδυμάτων και αξεσουάρ

Μιλτιάδου 10 

Κατάγομαι από την Πελοπόννησο, αλλά ζω στην Αθήνα εδώ και περίπου 70 χρόνια. Αρχικά, όταν ήρθα στην Αθήνα, δούλευα σε ένα εργοστάσιο και έπειτα πήγαινα στο Μοναστηράκι στο παζάρι και πουλούσα προϊόντα. Κάπως έτσι ξεκίνησα να ασχολούμαι με το εμπόριο και να μαθαίνω πράγματα και μάλιστα μάζευα και χρήματα και βοηθούσα τους δικούς μου στο χωριό. Το 1955 ήρθα εδώ και σιγά σιγά ξεκίνησα με τη δική μου βιοτεχνία με παραγωγή ρούχων στην Αγίου Μάρκου. Φτιάχναμε πιτζάμες και εσώρουχα και το 1967 άνοιξα το κατάστημα εδώ στη Μιλτιάδου. Παλαιότερα είχαμε χονδρική και λιανική, αλλά με τα χρόνια αυτό άλλαξε και πλέον δουλεύουμε μόνο με λιανική κι έχουμε μόνο αυτό το κατάστημα, για το οποίο προμηθευόμαστε τα είδη και δεν τα φτιάχνουμε πια. Εδώ έχουμε εσώρουχα, μαντίλια, ρόμπες, ρούχα και ομπρέλες.

Τα πράγματα δεν είναι όπως παλιότερα. Εκείνα τα χρόνια η δουλειά πήγαινε πολύ καλά και εδώ στην περιοχή έχει πάρα πολύ κόσμο. Ήταν η αγορά της Αθήνας γιατί φυσικά τότε δεν υπήρχαν οι αγορές στις συνοικίες. Επίσης όλα τα κτίρια ήταν γεμάτα με επιχειρήσεις και βιοτεχνίες και ο κόσμος δούλευε. Ερχόταν εδώ κάποιος, έψαχνε δουλειά και μπορούσε πολύ εύκολα να βρει σε μία από τις βιοτεχνίες της περιοχής.

Σε αυτήν την περιοχή ζούμε πια πάρα πολλά χρόνια κι είναι μια γειτονιά. Με τους υπόλοιπους καταστηματάρχες, με όσους έχουν μείνει δηλαδή έχουμε πολύ καλές σχέσεις και η αλήθεια είναι ότι έχουμε δει πολλές αλλαγές σε αυτόν τον δρόμο. Αρχικά, είχε δεξιά και αριστερά πεζοδρόμια και δρόμο κανονικής κυκλοφορίας, έπειτα πριν από πολλά χρόνια έγινε πεζόδρομος και τώρα με τα νέα έργα ξαναφτιάχνεται ο πεζόδρομος, όμως φαίνεται να χρειάζεται αρκετές διορθώσεις έτσι όπως έχουν μπει οι πέτρες και τα υλικά. Επίσης, από τη μια, καλό είναι να μην υπάρχουν αμάξια, αλλά με αυτόν τον τρόπο δυσκολεύονται πολλοί να κάνουν τη δουλειά τους και να μεταφέρουν εμπόρευμα.

Μοιράσου το!

Αφήστε ένα σχόλιο

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι σε για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο.