Πρόγραμμα Πιλοτικής Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου

EN / EL
Image Map
Athens Trigono
Επιλογή Γλώσσας: EN / EL

Πρόγραμμα Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου του δήμου Αθηναίων

Στο Εμπορικό Τρίγωνο χτυπάει η καρδιά της Aθήνας : Εδώ βρίσκονται τα σημαντικότερα κτήρια και μνημεία της νεότερης αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, εδώ λειτουργούν πολύτιμοι φορείς της τοπικής οικονομίας και της τουριστικής αγοράς, εδώ κάθε δρόμος και γωνιά αποτελεί κομμάτι της ζωντανής ιστορίας της πόλης. Ο δήμος Αθηναίων έχει επιλέξει τμήμα του Εμπορικού Τριγώνου για να υλοποιήσει πρόγραμμα πιλοτικής παρέμβασης – το οποίο στοχεύει στην συνολική αναζωογόνηση της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό αναβαθμίζει τις υποδομές, πεζοδρομεί μία περιοχή 110 στρεμμάτων, επανασχεδιάζει τις υπηρεσίες καθαριότητας και Δημοτικής Αστυνομίας, ανανεώνει τον αστικό εξοπλισμό, και αποκαθιστά την εύρυθμη λειτουργία της περιοχής. To πρόγραμμα του δήμου ενισχύει αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με τη συνεργασία του Athens Partnership. Συγκεκριμένα:
    • Καθαρισμός προσόψεων των κτιρίων στα σημεία που είναι μουτζουρωμένα με υπογραφές (tags)
    • Φροντίδα του δημόσιου χώρου με περισσότερα καθίσματα και χώρους ξεκούρασης για πεζούς
    • Πρότυπες στρατηγικές για τον περιορισμό της παράνομης στάθμευσης και της κατάληψης δημόσιου χώρου
    • Περιβαλλοντική προσέγγιση στο φωτισμό με τη χρήση νέων φωτιστικών στοιχείων με λάμπες led
    • Αγορά νέου αστικού εξοπλισμού (κάδοι, παγκάκια) που θα συμπληρώσει το έργο υποδομής των πεζοδρομήσεων
Ο στόχος του δήμου Αθηναίων είναι να βρει το Εμπορικό Τρίγωνο τη θέση που του αξίζει ως προορισμός για επισκέπτες και τουρίστες. Η ομάδα του Τριγώνου συνεργάζεται και επικουρεί στην εργολαβία των πεζοδρομήσεων της περιοχής του Εμπορικού Τριγώνου.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου θα αναμορφωθούν 22 δρόμοι: Βύσσης, Καϊρη, Αγάθωνος, Καρόρη, Νικίου, Χρυσοσπηλιωτίσσης, Βλαχάβα, Πολυκλείτου, Αιόλου, Βασιλικής, Λιμπόνα, Σκουζέ, Καλαμιώτου, Κλειτίου, Ευαγγελίστριας, Ρόμβης, Θησεως, Αγίου Μάρκου, Μιλτιάδου, Χαβρίου, Λεωχαρους, Αβραμιώτου. Και οι 22 δρόμοι έχουν πεζοδρομηθεί με διαφορετικά  ΦΕΚ από το 1979 ως το 2001.

Τα έργα υποδομών και πεζοδρόμησης του δήμου Αθηναίων  έχουν ήδη ξεκίνησει από τον Ιανουάριο του 2018. Μέχρι στιγμής έχουν τελειώσει οι οδοί Λεωχάρους, Χαβρίου και τμήμα της οδού Μιλτιάδου ενώ αυτή τη στιγμή εργασίες γίνονται επίσης στην οδό Καρόρη, στην οδό Αβραμιώτου και στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης.

 

Δήλωση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη:

“H Αναβάθμιση του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας είναι ένα στοίχημα για τη δημοτική μας αρχή και για εμένα προσωπικά. Αποτυπώνει τη νέα αντίληψη, το σύγχρονο, διαφανές και συμμετοχικό μοντέλο διακυβέρνησης που επιλέξαμε να εφαρμόσουμε στην πόλη. Όχι μόνοι μας, αλλά μαζί με όλους τους πολίτες. Μαζί με τους καταστηματάρχες της περιοχής, με τους οποίους βρισκόμαστε σε συνεχή διάλογο ώστε η παρέμβασή μας να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους και να προάγει το έργο τους. Μαζί με αξιόπιστους εταίρους, όπως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, χάρη στη δωρεά του οποίου μεγιστοποιήσαμε τους διαθέσιμους δημοτικούς πόρους, προκειμένου να υλοποιήσουμε ένα σύνολο δράσεων και εργασιών, υλικών και άυλων, όχι αποσπασματικά αλλά οργανωμένα και συνεκτικά. Μαζί με τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής, καθώς μέλημά μας είναι ξανακάνουμε το κέντρο της πόλης προορισμό περιπάτου, αναψυχής και δημιουργίας για όλους. Με τον νέο αστικό εξοπλισμό, τις πεζοδρομήσεις, τον σύγχρονο φωτισμό, περισσότερο πράσινο, κανόνες στη διαχείριση του δημόσιου χώρου αλλά και συμμετοχικές δράσεις αναζωογόνησης της περιοχής, το Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας αποκτά μια καινούργια προσωπικότητα, διατηρώντας πάντα την αυθεντική του ταυτότητα. Σταδιακά μετατρέπεται σε αυτό που οφείλει να είναι ένα σύγχρονο μητροπολιτικό κέντρο. Και δίνει το παράδειγμα για το πώς μπορεί συνεργατικά και αποτελεσματικά να λειτουργεί μια σύγχρονη πρωτεύουσα, όπως η Αθήνα”.

 
logo-athens-trigono-1

Συχνές Ερωτήσεις

Το γραφείο Εμπορικού Τριγώνου έχει τους επαγγελματίες της περιοχής ως προτεραιότητα γι’ αυτό και θεωρούμε σημαντικό να απαντήσουμε σε 6 από τις σημαντικότερες ερωτήσεις που μας έχουν θέσει ως σήμερα οι καταστηματάρχες. Είμαστε πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, για να απαντήσουμε σε ακόμα περισσότερες ερωτήσεις και να λύσουμε προβλήματα λειτουργίας εντός των πεζοδρόμων.