Πρόγραμμα Πιλοτικής Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου

EN / EL
snf athens trigono Image Map
Athens Trigono
Επιλογή Γλώσσας: EN / EL

Ελίνα Δάλλα

Ελίνα Δάλλα – Υπεύθυνη Προγράμματος, Αρχιτέκτων

Η Ελίνα είναι αρχιτέκτονας με πτυχίο από το Πολυτεχνείο του Τορίνο (Ιταλία) και με σπουδές Κλασικής Αρχαιολογίας από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Ηνωμένο Βασίλειο). Η Ελίνα διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία σε προγράμματα αστικής κλίμακας. Από το 2010 εως το 2012 διατέλεσε Ειδική Σύμβουλος του Υπουργού Πολιτισμού και ειδικός βοηθός στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, υπεύθυνη για τη χάραξη πολιτικών για την αστική αναγέννηση της Αθήνας και συντονίστρια για την Επιτροπή Σχεδιασμού του Κέντρου Πόλεων του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η Ελίνα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Αθηνών Α.Ε. και σύμβουλος Δημοτικών Εκδηλώσεων και Δραστηριοτήτων του Δήμου Ξάνθης. Για τέσσερα χρόνια ήταν Διευθυντής Εικόνας της Πόλης της Αθήνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004, διοικώντας μια ομάδα που έφτανε έως και τα 60 άτομα. Ήταν υπεύθυνη για το πρόγραμμα Ολυμπιακής Ανάπλασης και τη λειτουργία της πόλης της Αθήνας καθώς και των άλλων 4 Ολυμπιακών πόλεων. Η Eλίνα κατάφερε να συγκεντρώσει χρηματοδότηση ύψους 900 εκ. ευρώ από χορηγούς για ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα πόλεων που επαίνεσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ως “Ολυμπιακή πρωτιά”.

Ως Διευθυντής Επιχειρήσεων της πόλης της Αθήνας κατάφερε να διεκπεραιώσει επιτυχώς τις προκλήσεις για διεθνείς προσφορές για το πρόγραμμα Look of the City (συνολικό κόστος 6 εκ. Ευρώ). Παράλληλα από το 1987 έως σήμερα δουλεύει ως αρχιτέκτονας με εξειδίκευση στα πέτρινα διατηρητέα κτίρια και έχει συμμετάσχει σε πάνω από 30 έργα αναστήλωσης ιστορικών κτιρίων. Είναι ενεργό μέλος πολλών μη κερδοσκοπικών οργανώσεων περιβαλλοντικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

ca.linkedin.com/in/elinadallas/
Μοιράσου το!
  • 4
    Shares

Αφήστε ένα σχόλιο

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι σε για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο.