Πρόγραμμα Πιλοτικής Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου

EN / EL
snf athens trigono Image Map
Athens Trigono
Επιλογή Γλώσσας: EN / EL

Γιώργος & Βίκυ Πολυχρονοπούλου

Γιώργος & Βίκυ Πολυχρονοπούλου Καπέλα Giorgio Hatter Βορέου 15

Στο κατάστημα αυτό είμαστε από το 1978 και το άνοιξε ο πατέρας μας, όμως η δουλειά προϋπήρχε από τον παππού μας. Ο παππούς ξεκίνησε από Καλαμάτα με καπέλα και άλλα είδη και έπειτα ήρθε στην Αθήνα, αρχικά μέσα στο Μοναστηράκι. Ουσιαστικά η δουλειά μας ήταν να κάνουμε τα σχολικά, τα καπέλα του στρατού και τα καπέλα τα εμπορικά και τα καθημερινά που φόραγε ο κόσμος. Κάναμε χονδρική και δίναμε σε όλα τα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. 

Το καπέλο δεν ήταν παλιά όπως σήμερα. Παλιότερα υπήρχαν πάρα πολλές βιοτεχνίες καπέλων και το μεγαλύτερο εργοστάσιο των Βαλκανίων ήταν του Πουλόπουλου που έδινε πρώτες ύλες σε όλη την Ευρώπη. Δεν ήταν τόσο περίεργο να ασχοληθεί κάποιος με το καπέλο, διότι αποτελούσε βασικό αξεσουάρ εκείνα τα χρόνια. Ντύνονταν και, προτού φύγουν, φορούσαν το καπέλο τους.

Εμείς ως τρίτη γενιά ξεκινήσαμε τη δουλειά περίπου αρκετά χρόνια πριν, αν και ερχόμαστε από μικρά παιδιά εδώ στο μαγαζί ― και προχωράμε. Παρόλο που σπουδάσαμε άλλο αντικείμενο και ασχοληθήκαμε με άλλα πράγματα, παράλληλα τελικά ήρθαμε εδώ κι έχουμε δικαιωθεί αφού μας αρέσει αυτό που κάνουμε και αγαπάμε πολύ τη δουλειά μας. Από μικροί που ήμασταν βοηθούσαμε στην επιχείρηση και προσπαθούμε να αγαπήσει και ο κόσμος τη δουλειά μας. Δεν έχει πλέον εδώ πολλά τέτοια μαγαζιά, αλλά πολλά είδη ρουχισμού πλέον έχουν και καπέλα, αλλά χωρίς την ποικιλία και τη γνώση του καπέλου. 

Τα τελευταία περίπου 4-5 χρόνια έχουμε πάρει όλη την παραγωγή μας και δουλεύουμε απευθείας με Ιταλία. Παλιότερα είχαμε βιοτεχνία και εργαστήρια και τα κρατήσαμε στα δύσκολα χρόνια της βιοτεχνίας, αλλά ήταν πολύ έως ακατόρθωτο για το δικό μας είδος κι έτσι σταμάτησε η λειτουργία τους το 2014, καθώς έπρεπε να εξελιχθούμε κιόλας. Τώρα έχουμε κάποια σχέδια δικά μας και κάποια στην Ευρώπη τα πηγαίνουμε σε εργαστήρια, τα φτιάχνουν για εμάς και μετά τα φέρνουμε εδώ. Μελετάμε τα σχέδια, τα χρώματα, τα υλικά και τα εμπλουτίζουμε με τις ιδέες μας και τη γνώση μας. Τα υλικά είναι συγκεκριμένα και τα πιλήματα τα φέρναμε ούτως ή άλλως από Ιταλία γιατί δεν βρίσκαμε πρώτες ύλες εδώ. Ήταν και λίγο λογικό να φύγουμε από ’δώ, διότι θελήσαμε να εξελίξουμε λίγο το στιλιστικό κομμάτι· το γυρίσαμε και στο πιο νεανικό, οπότε έπρεπε να ψάξουμε αγορές με άλλα υφάσματα και μεγαλύτερη ποικιλία. Τα καπέλα έρχονται στα γνωστά νούμερα, καθώς γνωρίζουμε τη μεγαλύτερη ζήτηση, οπότε βρίσκει ο κόσμος το νούμερό του αφού έχουμε μεγάλη ποικιλία ώστε να πετύχουμε όλα τα γούστα. 

Μας αρέσει πολύ να γνωρίζουμε διαφορετικούς ανθρώπους και να ερχόμαστε σε άμεση επαφή. Αυτό έχει να κάνει με το εμπόριο γενικά. Μας αρέσει η επικοινωνία με τον πελάτη, το να ξυπνάς το πρωί να πας στη δουλειά σου και να μην ξέρεις τι θα κάνεις και με ποιον θα μιλήσεις.

Σε σχέση με παλαιότερα έχει αλλάξει η ηλικιακή ομάδα των πελατών κι έχει αυξηθεί το νεανικό κοινό. Τα τελευταία 7 χρόνια ειδικά έχει μεγάλη απήχηση στους νέους διότι ταξιδεύουν πολύ στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Κεντρική Ευρώπη λόγω κρύου φοράνε πολύ το καπέλο κι έτσι ερχόμενοι εδώ το συνεχίζουν. Καλοκαίρι πάντα υπάρχει ζήτηση, εννοείται, και πολλές φορές έρχονται και με συνταγή γιατρού δυστυχώς γιατί ο ήλιος επηρεάζει πολύ πλέον. Τους βάζουμε και στο τριπάκι να ψάξουν πιο πολύ για κάποιο καπέλο που να ταιριάζει στο στιλ τους, ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Πλέον λειτουργεί και ηλεκτρονικό κατάστημα και το επόμενο βήμα μας είναι να προσανατολιστούμε και προς το εξωτερικό, καθώς είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί και θέλουμε να επεκταθούμε.

Ο δρόμος μας εδώ δεν έχει αλλάξει και πολύ, αλλά οι γύρω δρόμοι έχουν αλλάξει. Η Αθήνα γενικά έχει αλλάξει αρκετά προς το καλύτερο. Το ότι έχει μείνει εδώ ο εμπορικός κόσμος και μπορεί να έρθει και ο επισκέπτης να πιει ή να φάει κάτι μάς αρέσει. Τα τελευταία χρόνια έχουν φτιαχτεί κάποια από τα διατηρητέα κτίρια, ο κόσμος κινείται συνέχεια εδώ και το ότι υπάρχουν και μαγαζιά εστίασης  φέρνει τον επισκέπτη πιο εύκολα να κάνει τα ψώνια του και μετά να συνεχίσει τη διασκέδασή του. Θα θέλαμε βέβαια να υπάρχουν περισσότερες εκδηλώσεις στην περιοχή και να υπάρχει μέριμνα για τους δρόμους, διότι είναι δύσκολο να τους φροντίσουμε εμείς.

Μοιράσου το!

Αφήστε ένα σχόλιο

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι σε για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο.