Πρόγραμμα Πιλοτικής Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου

EN / EL
snf athens trigono Image Map
Athens Trigono
Επιλογή Γλώσσας: EN / EL

Γεωργία Παπαδοπούλου, Βασίλης Λυκιαρδόπουλος

Γεωργία Παπαδοπούλου, Βασίλης Λυκιαρδόπουλος

Finezzato, είδη κιγκαλερίας

Βύσσης 15

Από τον Αύγουστο του 1993 έχουμε αυτήν την επιχείρηση. Πριν, υπήρχε με είδη κιγκαλερίας με άλλο όνομα και, όταν έφυγε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, πήραμε το μαγαζί τρεις συνεργάτες. Έπειτα από λίγα χρόνια αποχώρησε ο ένας για διάφορους λόγους και έπειτα το αναλάβαμε εγώ και η Γεωργία από το 2001 μέχρι σήμερα. Και οι δύο σπουδάσαμε κάτι άλλο και ασχολούμασταν με άλλα πράγματα πριν έρθουμε εδώ.

Όταν ξεκινήσαμε, είχαμε μόνο πόμολα, αλλά έπειτα βάλαμε στην επιχείρηση και διακοσμητικά υλικά, ώστε να έχουμε και οι δύο ενδιαφέρον για τα προϊόντα του μαγαζιού. Για πάρα πολλά χρόνια κάναμε εισαγωγές από Ιταλία και Ισπανία και φυσικά είχαμε και ελληνικά προϊόντα. Δουλεύουμε και λιανική και χονδρική και η επιχείρηση πήγαινε πολύ καλά, όμως με την κρίση σταμάτησε η χονδρική κι έχουμε πλέον μόνο λιανική. Έχουμε πόμολα πόρτας, πομολάκια, λαβίτσες, αξεσουάρ για τζάκια, είδη σκίασης, φαναράκια και διάφορα διακοσμητικά, ενώ πιο παλιά είχαμε και ηλεκτρολογικό υλικό, όπως διακόπτες και άλλα από τη Γερμανία. Δουλεύουμε με σταθερούς πελάτες αλλά και με νέους πελάτες που μπαίνουν μέσα στο μαγαζί. Αυτό που μας αρέσει πιο πολύ είναι ότι έχουμε πάρε-δώσε με κόσμο. Υπάρχει και δημιουργικό κομμάτι, ειδικά όταν ο κόσμος ζητάει τη γνώμη μας για τα είδη που πρέπει να τοποθετήσει στο σπίτι.

Υπάρχουν διαφορές σε σχέση με παλιότερα. Τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν οι δυο μας και απασχολούσαμε και δύο άτομα επιπλέον. Τώρα είμαστε μόνο οι δυο μας και μοιράζουμε και το ωράριο. Στην περιοχή παλιά ξεκινούσε η δουλειά από τις  8 το πρωί, διότι όλοι οι τεχνικοί και μηχανικοί μαραγκοί έρχονταν πρωί για να ψωνίσουν. Τώρα η δουλειά ξεκινάει πολύ αργά και έχει πέσει η επισκεψιμότητα. Με τους άλλους εμπόρους έχουμε καλές σχέσεις. Παλιά ήταν αρκετά ανταγωνιστικά τα πράγματα, όταν είχαμε πολλή δουλειά και δεν μπορούσαμε να δουλέψουμε και τα με τα ίδια εργοστάσια, τους ίδιους προμηθευτές. Τώρα έχουν αλλάξει τα δεδομένα και ο ένας στηρίζει πιο πολύ τον άλλον, διότι στις μέρες μας προσπαθούμε να μείνουμε εδώ όλοι. Ο πελάτης μπορεί εύκολα να βρει αυτό που θέλει αφού είμαστε μαζεμένοι.

Η περιοχή έχει αλλάξει, έχουν κλείσει κάποια μαγαζιά, έχει αλλάξει ο κόσμος. Ήμασταν πολύ θετικοί για το θέμα των πεζόδρομων, αφού παλαιότερα ήταν όλα παρκαρισμένα. Τώρα βέβαια μας ανησυχεί λίγο πώς θα εξελιχθεί αν γίνει μόνο τουριστική η περιοχή, καθώς θα θέλαμε να μείνει ο εμπορικός χαρακτήρας, ειδικά ο δρόμος μας που είναι με είδη κιγκαλερίας. Δεν θέλουμε να χαθεί αυτή η εικόνα. Μας αρέσει που η περιοχή εξελίσσεται έτσι με πολύ ελεύθερο χώρο για τους πεζούς. Είμαστε σίγουροι ότι κάτι καλό θα γίνει. Νομίζω θα είναι γραφικά τα δρομάκια, σαν σοκάκια, και θα περνάει πολύς κόσμος.

Η πεζοδρόμηση πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει εκτός εάν γίνουν όλα καφέ και εστιατόρια. Βέβαια έχουμε ένα θέμα με τον φωτισμό που ελπίζουμε να αλλάξει. Θα θέλαμε να μπουν καθιστικά, καλός φωτισμός, επιπλέον πράσινο και νομίζουμε θα αυξηθεί ο κόσμος διότι τώρα με τα έργα είναι δύσκολο να περάσει ο κόσμος.

Μοιράσου το!

Αφήστε ένα σχόλιο

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι σε για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο.