Πρόγραμμα Πιλοτικής Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου

EN / EL
snf athens trigono Image Map
Athens Trigono
Επιλογή Γλώσσας: EN / EL

Ανδρέας Κληρονόμος

Ανδρέας Κληρονόμος Είδη ραπτικής Μιλτιάδου 17

Την επιχείρηση την έχουμε μαζί με τον αδερφό μου Θανάση Κληρονόμο. Αρχικά, το 1983 εργαζόμασταν σε αυτήν εδώ τη γειτονιά ως υπάλληλοι σε μία εταιρεία και έπειτα από μερικά χρόνια ξεκινήσαμε τη δική μας διαδρομή από τη Ρόμβης, μετά στην Καλλιθέα και χρόνια μετά ανεβήκαμε ξανά στην Περικλέους με άλλο μαγαζί, ξαναφύγαμε και επιστρέψαμε τελικά ακριβώς απέναντι από εκεί όπου ξεκινήσαμε. Την επιχείρηση την έχουμε από το 1989. Ήταν ένα είδος δύσκολο τον πρώτο καιρό γιατί είχε να κάνει με τη γυναίκα και ήταν λίγο μπερδεμένο εμείς ως άνδρες να το ξεκινήσουμε. Αλλά πρόκειται μια δημιουργική διαδικασία και το αγαπήσαμε πολύ αυτό επάγγελμα.

Τα υλικά είναι πάρα πολλά. Μπορεί κανείς να βρει τα πάντα, φόδρες φερμουάρ, τρέσες, μοτίφ για κουρτίνες, ό,τι έχει σχέση με τη διακόσμηση ενός υφάσματος το διαθέτουμε. Τα τελευταία χρόνια μπήκε το μαλλί στη ζωή μας, το οποίο είχε χαθεί από την αγορά, αφού το χειροποίητο έμεινε πίσω με τα χρόνια και επανήλθε με την κρίση, οπότε ο κόσμος θέλησε να ασχοληθεί με δημιουργικά και χειροποίητα πράγματα.

Εμείς κατά καιρούς έχουμε πουλήσει τα πάντα, από κοκαλάκι μέχρι καλσόν, σε άλλα μαγαζιά, όπως σούπερ μάρκετ ή εταιρείες, αλλά από κάπου ξεκίνησαν να πωλούνται αυτά τα είδη αρχικά και συνήθως η γέννησή τους ήταν από αυτά τα καταστήματα. Το επάγγελμα είναι λίγο κουραστικό διότι είναι χιλιάδες τα είδη που πρέπει να προμηθευτούμε και χρειάζεται συνεχώς να ψάχνουμε και να εξελισσόμαστε. Στην ουσία, δεν πετιέται τίποτα και συνεχώς προστίθενται νέα πράγματα χωρίς να καταργούνται τα παλιά. Η δουλειά αυτή απαιτεί χρόνο, όρεξη και μεράκι.

Κάνουμε χονδρική σε όλη την Ελλάδα αλλά και λιανική. Προμηθευόμαστε από Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία, Ελλάδα. Έχουμε ηλεκτρονικό κατάστημα, αλλά κυρίως αποκτούμε και πιο προσωπική επαφή με τον πελάτη μετά, με φωτογραφίες των προϊόντων.

Εδώ στην περιοχή έχουμε σχέσεις με τους άλλους εμπόρους. Βέβαια ο ανταγωνισμός υπάρχει και δεν είναι κακός, διότι σε βοηθάει να ξυπνάς, να φέρνεις κάτι καλύτερο για τους πελάτες σου. Επίσης, επειδή ο κόσμος είναι πολύ πληροφορημένος, ψάχνει μετά και σε άλλες αγορές. Έτσι ανταγωνισμός μάς έκανε να κάνουμε τα μαγαζιά μας καλύτερα και φέραμε κόσμο από την περιφέρεια. Είναι καλό να στέλνει ο ένας τον πελάτη στον άλλον, αφού θα το βρει σε αυτήν τη γειτονιά και δεν θα πάει αλλού.

Η περιοχή μού αρέσει πολύ, αλλά με προβληματίζει η μεγάλη αύξηση των μπαρ και των καφέ ― δεν ξέρω αν εμάς τους εμπόρους μάς ευνοεί. Η αισθητική αναβάθμιση και η πεζοδρόμηση είναι για καλό, αλλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να γίνεται με πιο γρήγορους ρυθμούς και πιο αρμονικά για να μην ταλαιπωρείται ο εμπορικός κόσμος, που η πλειονότητά του αυτήν τη στιγμή ζορίζεται.

Μοιράσου το!

Αφήστε ένα σχόλιο

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι σε για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο.