Πρόγραμμα Πιλοτικής Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου

EN / EL
snf athens trigono Image Map
Athens Trigono
Επιλογή Γλώσσας: EN / EL

Έκθεση των έργων στο Τρίγωνο / Βύσσης 3

 

Είκοσι δύο δρόμοι αλλάζουν… …και εκτίθενται στις βιτρίνες των καταστημάτων της οδού Βύσσης 3 για όλο τον Φεβρουάριο

Από τις αρχές του 2017, το Εμπορικό Τρίγωνο αλλάζει. Κατασκευάζονται νέοι πεζόδρομοι και ανακατασκευάζονται παλαιοί, αναβαθμίζονται η ύδρευση, η αποχέτευση, τα δίκτυα επικοινωνίας και το πράσινο. Ανανεώνεται ο αστικός εξοπλισμός, βελτιώνεται η καθαριότητα και η δημοτική αστυνόμευση, επανασχεδιάζεται η λειτουργία της περιοχής ως εμπορικού τοποσήμου. Ταυτόχρονα, οι αρχαιότητες που ανακαλύπτονται, όπως στις οδούς Καρόρη και Αβραμιώτου, επιβεβαιώνουν την αδιάλειπτη ανθρώπινη δραστηριότητα στην περιοχή από τους αρχαίους χρόνους έως σήμερα.

Ο δήμος Αθηναίων εισάγει ένα νέο μοντέλο λειτουργίας της πόλης, για τον κάτοικο, τον επιχειρηματία, τον επισκέπτη, ανάμεσα στη ζωντανή ιστορία, την αρχιτεκτονική κληρονομιά, το παραδοσιακό εμπόριο. Τα έργα στο Τρίγωνο, όπως παρουσιάζονται στις φωτογραφίες, είναι, κυρίως, ένας νέος τρόπος να επαναπροσεγγίσουμε την Αθήνα με πυξίδα τη συνύπαρξη του εμπορίου, της δημιουργίας, της ζωής και του πολιτισμού. Ως μία πρωτεύουσα που προσπαθεί να αλλάξει, αφήνοντας πίσω της την αναποφασιστικότητα και την παραίτηση.

Τα έργα υποδομών δεν σημαίνουν απλώς λιγότερα αυτοκίνητα και περισσότερο δημόσιο χώρο – δείχνουν την προσπάθεια του δήμου Αθηναίων να ξαναβρεί το Εμπορικό Τρίγωνο τη θέση του ως προορισμού για κατοικία, εμπορικές συναλλαγές, ανακάλυψη, διασκέδαση – για τη χαρά να υπάρχεις σε μια γειτονιά, να συμμετέχεις στο «εμείς».

Από το λίγο στο πολύ και μετά στο όλο…

* Ευχαριστούμε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού των ευρημάτων και τη Διεύθυνση Κτιριακών Υποδομών του δήμου Αθηναίων για την υποστήριξη.

Μοιράσου το!

Αφήστε ένα σχόλιο

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι σε για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο.