Πρόγραμμα Πιλοτικής Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου

EN / EL
snf athens trigono Image Map
Athens Trigono
Επιλογή Γλώσσας: EN / EL

Άννα και Δημήτρης Αποστολοπαππά

Άννα και Δημήτρης Αποστολαπαππά

Υφάσματα

Βύσσης 5

 

Στον χώρο αυτόν είμαστε πάνω από 35 χρόνια, καθώς αρχικά είχαμε κατάστημα υφασμάτων με λιανική σε διάφορες περιοχές. Λόγω οικογενειακών γνωριμιών, άνοιξα το πρώτο μαγαζί στου Ζωγράφου και μετά ήρθαντα επόμενα καταστήματα, κλείσαμε και ξανανοίξαμε, ώσπου εδώ στο κέντρο ήρθε αυτή η κίνηση πιο επαγγελματικά και πιο ολοκληρωμένα. Πριν από περίπου 15 χρόνια ξεκινήσαμε στη Νικίου, σε όροφο, να πουλάμε υφάσματα και λόγω οικονομικής κρίσης πουλούσαμε με 1 ευρώ το μέτρο. Η επιχείρηση πήγαινε πολύ καλά και επεκτάθηκε και σε άλλους ορόφους και γενικά εδραιώθηκε σαν κατάστημα.

Τώρα μετακομίσαμε εδώ στη Βύσσης διότι το κτίριο που ήμασταν πουλήθηκε για να γίνει ξενοδοχείο και βρήκαμε αυτόν τον χώρο με πολλή δυσκολία. Συνεργαζόμαστε με όλη την Ελλάδα, διότι αγοράζουμε κυρίως στοκ και γι’ αυτό οι τιμές μας είναι χαμηλές. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία υφασμάτων, κυρίως για γυναικείο ρούχο, για κομμάτια επιπλώσεων, κάποια υφάσματα για κουρτίνες, για σεντόνια. Χονδρική δεν κάνουμε, συνεργαζόμαστε όμως με κάποιες μικρές βιοτεχνίες που έρχονται και παίρνουν κάποια κομμάτια.

Τα παιδιά μπήκαν σιγά σιγά να βοηθήσουν στην αρχή, μετά αυξήθηκαν οι ώρες, οπότε κάπως έτσι άρχισαν να δουλεύουν στην επιχείρηση. Η φύση της δουλειάς έχει ένα δημιουργικό κομμάτι, διότι κάνουμε κάποια επιλογή των υφασμάτων, αλλά κυρίως είναι πώληση και είναι αρκετά απαιτητική. Έχει αυξηθεί ο νέος κόσμος, αφού πολλές κοπέλες έχουν το χειροποίητο ως χόμπι ή πάνε σε σχολές. Πλέον αυτή η δουλειά κυλάει στο αίμα μου και μου αρέσει η επαφή με τον κόσμο ― σπάει η μονοτονία. Κυρίως είναι σωματική εργασία, τα υφάσματα τα μαθαίνεις με τον καιρό κι έχουμε απ’ όλες τις ποιότητες, οι οποίες είναι χιλιάδες.

Εδώ στην περιοχή γνωριζόμαστε όλοι πάνω-κάτω και κυρίως έχουμε σχέσεις με παρεμφερή αντικείμενα, όπως με ράψιμο, τρέσσες κ.λπ., αλλά φυσικά στέλνουμε πελατεία σε άλλους επιχειρηματίες εάν δεν έχουμε εμείς κάτι. Η περιοχή εδώ έχει τα καλά της αλλά και τα κακά της. Το κακό είναι ότι υπάρχει ένα θέμα με το πάρκινγκ, αφού κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα κουβαλήσεις με τα πόδια ή δεν εξυπηρετούνται όλοι κατά τις ώρες φορτοεκφόρτωσης.

Από την άλλη, έχει αυξηθεί η κίνηση, κάτι που μας αρέσει πολύ, και αισθητικά έχει αναβαθμιστεί η περιοχή. Θα αλλάξει όμως χαρακτήρα το κέντρο· δεν ξέρω αν θα μείνει εμπορικό. Θα φανεί στο μέλλον, αλλά δεν θα θέλαμε να γίνει μόνο τουριστικό. Είναι καλό να αξιοποιούνται κάποια εγκαταλειμμένα κτίρια, να μπει παραπάνω πράσινο και όταν ολοκληρωθεί το έργο πιστεύουμε θα είναι πολύ ωραία.

Μοιράσου το!

Αφήστε ένα σχόλιο

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι σε για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο.